woonhuis Veldhoven

De opdrachtgevers van deze woning hadden de wens om een moderne woning te bouwen met strakke belijning en evenwichtige vlakverdelingen. Verder was veel daglicht en een optimale relatie tussen binnen- en buitenruimte voor hen belangrijk. Het beeldkwaliteitsplan schrijft donkerrode bakstenen voor, eventueel gecombineerd met wit gestukte vlakken, het dak moet bedekt worden met antracietkleurige dakpannen.

moderne levensloopbestendige woning

Het resultaat is een eenduidig rood gemetseld bouwblok met zowel aan de voorzijde als aan de achterzijde een in het oog springende witte uitbouw. De entree van de woning komt aan de straat in het wit gestucte ‘portaal’ dat op de verdieping overgaat in een dakkapel. De aluminium lamellen filteren het daglicht en waarborgen privacy in de hal. In hetzelfde element aan de achterzijde komen openslaande tuindeuren die de woonkeuken en de woonkamer verbinden met het terras en de tuin.

In de lage witte aanbouw komt behalve een ruime berg-/hobbyruimte een grote slaapkamer met inloop badkamer en inloop kast, waardoor de woning levensloopbestendig is. Op het platte dak van de aanbouw worden zonnepanelen toegepast.

 

informatie
opdrachtgever particulier
locatie Veldhoven
architect Evelyn Tiebosch
bouwbedrijf Weijers Faassen Bouw B.V.
bruto vloeroppervlak 173 m²
inhoud 553 m³
indicatie bouwkosten Neem contact op!